sobota , 26 máj 2018

Veľvyslanectvo Ruskej Federácie v Slovenskej republike

Godrova 803/4 811 06 Bratislava

Vážení priatelia,

členovia Klubu komunistov Slovenska – Občianske združenie s veľkým rozhorčením odsudzujú poškodzovanie a ničenie pamätníkov našich osloboditeľov – Červenej armády v Košiciach. História sa nedá oklamať a tak sa nedá ani spochybniť rozhodujúca úloha Sovietskeho zväzu a Červenej armády pri porážke fašizmu v Európe. Hanobenie a poškodzovanie pamätníkov našich osloboditeľov je čin, ktorý si zaslúži verejné odsúdenie každého slušného človeka. Nás veľmi mrzí, že naši čelní predstavitelia štátu nenašli dostatok odvahy, aby jasne a verejne odsúdili poškodzovanie pamätníkov tzv. „umelcami“.

My, členovia Klubu komunistov Slovenska – OZ sa budeme snažiť v rámci našich možností neustále upozorňovať verejnosť na Slovensku na obrovské zásluhy a veľké obete Sovietskeho zväzu a jeho Červenej armády pri oslobodzovaní Československa i Slovenska a tiež jeho veľkú a obetavú pomoc počas Slovenského národného povstania.

Vážení priatelia,

vyjadrite ľudu Ruskej federácie poďakovanie za oslobodenie našej vlasti Červenou armádou i našu podporu v období šírenia protiruských nálad a nenávisti. Sme presvedčení, že Ruská federácia má záujem na mierovom spolunažívaní národov celého sveta.

S priateľským pozdravom

Bc. Július Feješ